Saturday, October 6, 2007

Rememberance Day

CANADA!!! Şi ar fi de ajuns. Sentimentul de libertate pe care îl au componenţii trupelor indie de aici ar trebui să fie cercetat de sociologi. Deşi întrebarea care rămîne fără răspuns este cum de a apărut Celine Dion într-un loc unde există atîta inspiraţie, talent şi bun gust?
A Northern Chorus fac o muzică atmosferică perfectă pentru o noapte petrecută sub un cer fără stele. Formată în 1999 din rămăşiţele unei alte formaţii canadiene, A Northern Chorus au lansat primul album sub această titulatură în 2001 fără nici un fel de aşteptări. Mai ales într.o scenă indie suprapopulată cum e cea canadiană.
Creativitatea de care dau dovadă pe cele 4 albume scoase pînă în prezent anunţă zile şi mai bune, mai ales pentru că pe ultimul album, The Millions to Many, renunţă la unele sonorităţi sofisticate neesenţiale, astfel piesele fiind mai consistente şi mai pline de viaţă. Mai accesibile, ar spune unii. Văzînd asta ca pe un pas înainte în maturizarea stilului trupei şi nu ca pe o vînzare a sufletului către industria muzicală, am ascultat de mai multe ori albumul şi am fost plăcut impresionat de sound-ul de muzică clasică şi de versurile introspective, dar şi cu implicare socială.
I'll replace a line, we'll launch it straight into the fire
With our free will manifesto on our sleeves
Would you turn a blind eye to the freedom that surrounds us?
Could you radiate the love that burns inside?
As this is how we survive in accordance to the beauty that we find
Don't let this fire burn out, and don't let me forget that I'm alive.
Catalogaţi imediat după apariţia primelor două albume un pic cam prea monotone şi repetitive, drept o trupă de "dream pop" (whatever that means), A Northern Chorus au reuşit să adauge cîteva ingrediente folk la o reţetă care li se potriveşte perfect. Aşa că, dacă sînteţi în căutare de sonorităţi calde, doar cu minimul necesar de aer nordic, care să le facă respirabile, merită ascultaţi.
Discografie:
Before We All Go To Pieces (2001)
Spirit Flags (2003)
Bitter Hands Resign (2005)
The Millions Too Many (2007)

myspace
wiki

No comments: